BEZGLUTENOWE CHEESEBURGERY

Ponieważ póki co żadna fastfoodowa sieć nie wprowadziła w Polsce bezglutenowych hamburgerów, postanowiłam sama zakasać rękawy i wziąć się do roboty. Wbrew moim obawom okazało się to o wiele prostsze, niż myślałam, a smak gotowych burgerów był rewelacyjny! Wreszcie zdrowy fast-food dostępny dla każdego! Co najważniejsze, cheeseburgery są bardzo sycące i idealnie nadają się na obiadokolację, a dla bardziej wymagających jako pożywne śniadanie :)

 

Poziom trudności: średnie

Czas wykonania: ok. 40 min

Porcje: 4

 

SKŁADNIKI:

  • kukurydziane arepas
  • ser żółty bez laktozy (Mlekovita)
  • mięso mielone na burgery (Sokołów)
  • sałata
  • ogórek
  • pomidor
  • cebula
  • bezglutenowy ketchup (np. Roleski, Pudliszki)

 

Arepas po ostudzeniu ostrożnie kroimy i na obie połówki kładziemy ser żółty, a następnie wstawiamy na kilka minut do rozgrzanego piekarnika, by ser się lekko rozpuścił. W międzyczasie na patelni smażymy uformowane mięso mielone (ok. 4 min. z każdej strony).

 

Gdy bułki są już gotowe kładziemy na nie sałatę, mięso, ketchup, pomidor, cebulę, ogórek i ponownie ketchup. Przykrywamy drugą połówką bułki i pyszne cheeseburgery już gotowe! Smacznego!

POBIERZ PRZEPIS

Mięso mielone na burgery zakupione w Biedronce Ser żółty bez laktozy kupiony w Mokpolu Smażone mięso mielone
Krok po kroku jak skonstruować pysznego bezglutenowego cheeseburgera :) Zdrowy fast-food dostępny dla każdego! Polecam na obiadokolację i życzę smacznego :)

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.