MAKARON BEZGLUTENOWY Z MUSEM TRUSKAWKOWYM

Makaron bezglutenowy z musem truskawkowym
Wspaniały i prosty przepis na letni obiad! Przysmak z dzieciństwa wciąż dostępny dla bezglutenowych i bezmlecznych osób ^_^ Tradycyjny makaron wystarczy zastąpić kukurydzianym, a do truskawek nie dodawać śmietany. Jeśli ktoś bardzo chce to można użyć śmietanki ryżowej bądź sojowej, ja jednak wolałam zjeść pyszny, zdrowy mus z samych truskawek!

 

SKŁADNIKI:

  • Opakowanie 500 g makaronu bezglutenowego
  • Łubianka truskawek

Opcjonalnie:

  • Kilka listków mięty

 

Makaron ugotować według wskazówek na opakowaniu, odcedzić. W międzyczasie truskawki odszypułkować i umyć, następnie zblendować w blenderze na gładką masę. Kluski polać musem i udekorować kilkoma listkami mięty.

 

Smacznego!

POBIERZ PRZEPIS

Składniki użyte do przygotowania daniaMakaron bezglutenowy z musem truskawkowymMakaron bezglutenowy z musem truskawkowym

Tydzień Makaronu Bezglutenowego

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.