SAŁATKA Z TUŃCZYKIEM, KUKURYDZĄ I ANANASEM

Sałatka z tuńczykiem, kukurydzą, ananasem i świeżym koperkiem
Sałatka z tuńczykiem, kukurydzą i ananasem to bezsprzecznie imprezowy klasyk :) Nie bez powodu – robi się ją błyskawicznie, a smakuje pysznie!

 

Jej przygotowanie trwa tylko chwilę – dokładnie tyle ile zajmuje otwarcie czterech puszek :D Jest więc idealna, gdy wpadną niezapowiedziani goście, bądź wracamy zmęczeni i głodni jak wilk po pracy a musimy dosłownie „już teraz” coś zjeść. Dlatego składniki do tej sałatki polecam mieć zawsze w szafce jako safety stock (y)

 

Poziom trudności: bardzo łatwe

Czas wykonania: ok. 5 min

Porcje: 6

 

SKŁADNIKI:

  • 2 puszki tuńczyka
  • 1 puszka kukurydzy
  • 1 puszka ananasa w kawałkach

Opcjonalnie:

  • 100 g ugotowanego białego ryżu
  • 4 łyżki majonezu bezjajecznego
  • Sól i pieprz do smaku

 

W podstawowej wersji sałatki wystarczy wszystkie puszki otworzyć, odsączyć, wsypać ich zawartość do miski, wymieszać i doprawić do smaku.

 

Wersję basic można rozbudować dodatkowo o ugotowany ryż (również zawsze warto mieć w lodówce na wszelki wypadek ;)) i bezjajeczny majonez.

 

Smacznego!

POBIERZ PRZEPIS

Składniki użyte do przygotowania daniaTen bezjajeczny majonez udało mi się kupić w sieci sklepów Organic Farma Zdrowia (m.in w Złotych Tarasach w Warszawie)Pyszna i prosta sałatka z tuńczykiem, kukurydzą i ananasem

Nie tylko Sylwester - bezglutenowe przekąski imprezowe

1 Komentarz

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.