Przepisy
Kasia |
16 listopada 2015
Prosty pomysł na zdrowe, szybkie i nieskomplikowane
śniadanie.
Płatki jaglane gotują się szybciej od kaszy, a jak wiadomo rano każda minuta jest cenna

Jaglankę warto włączyć do swojego menu szczególnie jesienią, w okresie zwiększonej zapadalności na choroby.
Kasza jaglana ma właściwości wysuszające i antywirusowe, wzmacnia organizm w walce z katarem i kaszlem. Zaś owoce
kiwi to prawdziwa kopalnia witaminy C: zawierają jej prawie dwa razy więcej niż pomarańcze czy cytryny! Płatki jaglane w duecie z kiwi wzmacniają odporność i pomagają zwalczyć nawet ciężkie przeziębienie (sprawdziłam na sobie

)
Czytaj więcej
Przepisy
Ponieważ póki co żadna fastfoodowa sieć nie wprowadziła w Polsce
bezglutenowych hamburgerów, postanowiłam sama zakasać rękawy i wziąć się do roboty. Wbrew moim obawom okazało się to o wiele prostsze, niż myślałam, a smak gotowych
burgerów był rewelacyjny! Wreszcie zdrowy fast-food dostępny dla każdego! Co najważniejsze,
cheeseburgery są bardzo sycące i idealnie nadają się na obiadokolację, a dla bardziej wymagających jako pożywne śniadanie
Czytaj więcej
Przepisy
Kasia |
31 października 2015
To mój pierwszy wypiek tego rodzaju. Idealny, gdy wafle ryżowe się już znudzą, a sklepowe pieczywo nie spełnia naszych oczekiwań. Polecam ten
bezglutenowy chleb z czystym sumieniem: jego przygotowanie zajmuje nie więcej niż 10 minut! Co najważniejsze, chlebek nie czerstwieje i nie kruszy się przy krojeniu
Czytaj więcej
Przepisy
Kasia |
13 października 2015
Arepas to rodzaj
bułeczek bardzo popularnych w kuchni kolumbijskiej i wenezuelskiej. Te mini-chlebki stanowią tam podstawę codziennego śniadania. Są bardzo proste i dość szybkie w wykonaniu. Po przekrojeniu nadziewane są zazwyczaj szynką, serem, awokado czy jajkami, chociaż tak naprawdę nic nie stoi na przeszkodzie, by jeść je również w wersji "na słodko" np. z dżemem lub miodem
Czytaj więcej
Przepisy
Kasia |
7 października 2015
Tuńczyk z warzywami to bajecznie proste, szybkie i zdrowe danie, które naprawdę "robi się samo"
Tuńczyk zawiera kwasy omega-3, dostarcza witamin D3, B12, PP, potasu i fosforu oraz jest doskonałym źródłem białka. Zaś dzięki
mrożeniu warzyw nie pozbawiamy ich cennych wartości odżywczych i witamin, dlatego owe danie możemy bez problemu przygotować o dowolnej porze roku.
Czytaj więcej
Przepisy
Podczas ostatnich zakupów zauważyłam, że w sklepach zaczęły już pojawiać się moje ulubione grzyby, czyli
kurki 
Postanowiłam więc czym prędzej wykorzystać je do przygotowania jakiegoś prostego dania na jesienny obiad czy kolację. Kto się bardzo spieszy może nie smażyć kiełbasek i nie kroić pomidorów, jednak zapewniam, że warto poświęcić kilka dodatkowych minut, by cieszyć się przepysznym smakiem tej potrawy

Za
sos w tym daniu robi zalewa z suszonych pomidorów, dlatego najlepiej kupić takie z dodatkiem aromatycznych ziół prowansalskich - niebo w gębie gwarantowane!
Czytaj więcej
Przepisy
To
ciasto jest po prostu obłędne! Musicie chociaż raz w życiu go spróbować! Wtedy sklepowe
bounty już nigdy nie będzie smakowało tak samo

Ciacho ma same zalety: pysznie smakuje i jest dość łatwe w przygotowaniu, gdyż nie wymaga pieczenia
Czytaj więcej
Przepisy
Na diecie bezglutenowej każde śniadanie to wyzwanie! Trzeba dostarczyć sobie nie tylko energii na cały dzień, ale również cennych składników odżywczych, by nie nabawić się niedoborów żywieniowych. Dlatego zamiast myśleć o tym, czego nam nie wolno, lepiej zrobić spis tego, co wciąż możemy jeść, a najlepiej wrzucić to wszystko do jednego pudełka i wymieszać
Czytaj więcej
Przepisy
Pomysł na dzisiejsze ciasteczka zapożyczyłam od Hot and cooold

Urzekła mnie prostota tego
przepisu: tylko 3 składniki i przepyszne
ciasteczka gotowe są w mgnieniu oka!

Ja do swoich dodałam jeszcze odrobinę
syropu z agawy by miały lepszą konsystencję. Gorąco polecam - są błyskawiczne w przygotowaniu, a do tego super zdrowe!
Czytaj więcej
Przepisy
Założenia mojej diety wykluczają niestety zwykłe lody. Dozwolone są za to ich
bezmleczne odpowiedniki -
sorbety 
Jednak te, które można dostać w sklepie zazwyczaj składają się tylko w połowie z owoców. Druga połowa to cukier lub jeszcze gorszy syrop glukozowo-fruktozowy. Dlatego postanowiłam spróbować zrobić
domowy sorbet! Na pierwszy ogień poszły banany. Projekt zakończył się sukcesem, dlatego za niedługo zamierzam spróbować z kolejnymi owocami
Czytaj więcej