SZNYCLE INDYCZE Z SUSZONYMI POMIDORAMI

Sznycle indycze z suszonymi pomidorami z marchewką i groszkiem oraz ziemniakami z wody
Dzisiaj przygotowałam kolejny przepis na mega proste danie, które również „robi się samo” :) Pomysł na połączenie indyka z suszonymi pomidorami okazał się być strzałem w dziesiątkę! Suszone pomidory genialnie pachną i jeszcze lepiej smakują :)

 

Poziom trudności: łatwe

Czas wykonania: ok. 30 min

Porcje: 4

 

SKŁADNIKI:

  • 2 opakowania filetów z piersi indyka
  • Opakowanie mrożonej sałatki z marchewki i groszku (nie ma potrzeby wcześniejszego rozmrażania)
  • 1.5 kg ziemniaków
  • Słoik pasty z suszonych pomidorów
  • Kilka łyżek smalcu
  • Kilka łyżek oliwy

 

Ziemniaki dokładnie umyć i wyszorować bądź obrać (w zależności od odmiany), jeśli są duże pokroić na połówki lub ćwierci. Gotować w lekko osolonej wodzie przez 20 min. Po ugotowaniu odcedzić.

 

W międzyczasie marchewkę z groszkiem wsypać do garnka z wrzącą wodą i gotować na średnim ogniu przez ok. 12 min, potem odcedzić.

 

Na patelni rozgrzać smalec i smażyć indyka z każdej strony przez ok. 5 min (aż zmieni kolor). Na koniec włożyć wszystkie usmażone filety z powrotem na patelnię i wyłożyć na nie pastę z suszonych pomidorów. Dusić pod przykryciem kilka minut.

 

Dla uzyskania lepszego smaku marchewkę i groszek przed jedzeniem warto polać oliwą.

 

Smacznego!


POBIERZ PRZEPIS

Składniki użyte do przygotowania dania. Uwaga przy zakupie pasty z suszonych pomidorów - nie może zawierać sera! Danie idealnie nadaję się do zabrania ze sobą do pracy lub na wyjazd Sznycle indycze z suszonymi pomidorami z marchewką i groszkiem oraz ziemniakami z wody

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.