SZNYCLE INDYCZE Z SUSZONYMI POMIDORAMI
|Dzisiaj przygotowałam kolejny przepis na mega proste danie, które również „robi się samo”
Pomysł na połączenie indyka z suszonymi pomidorami okazał się być strzałem w dziesiątkę! Suszone pomidory genialnie pachną i jeszcze lepiej smakują 


Poziom trudności: łatwe
Czas wykonania: ok. 30 min
Porcje: 4
SKŁADNIKI:
- 2 opakowania filetów z piersi indyka
- Opakowanie mrożonej sałatki z marchewki i groszku (nie ma potrzeby wcześniejszego rozmrażania)
- 1.5 kg ziemniaków
- Słoik pasty z suszonych pomidorów
- Kilka łyżek smalcu
- Kilka łyżek oliwy
Ziemniaki dokładnie umyć i wyszorować bądź obrać (w zależności od odmiany), jeśli są duże pokroić na połówki lub ćwierci. Gotować w lekko osolonej wodzie przez 20 min. Po ugotowaniu odcedzić.
W międzyczasie marchewkę z groszkiem wsypać do garnka z wrzącą wodą i gotować na średnim ogniu przez ok. 12 min, potem odcedzić.
Na patelni rozgrzać smalec i smażyć indyka z każdej strony przez ok. 5 min (aż zmieni kolor). Na koniec włożyć wszystkie usmażone filety z powrotem na patelnię i wyłożyć na nie pastę z suszonych pomidorów. Dusić pod przykryciem kilka minut.
Dla uzyskania lepszego smaku marchewkę i groszek przed jedzeniem warto polać oliwą.
Smacznego!
![]() |
![]() |
![]() |